Pori Cup 2017
Julkaistu: 31.07.2017 00.00

Turnauksen ensimmäisenä päivänä perjantaina Huima aloitti pelin MaPS valkoista vastaan hieman tunnustellen. Pikaisesti Huima otti pelin haltuun ja otti selkeän 0 - 4 voiton. Seuraavana vastassa oli Karhu-futis, joukkue joka lopulta pokkasi hopeamitalin koko sarjassa. Karhua vastaan ensimmäisen puoliajalla Huima pelasi turhan tunnustellen ja Karhu-futis pääsi 3 - 0 johtoon. Toiselle puoliajalle tuli täysin ”uusi joukkue” kentälle, joka vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä. Huima pääsi iskemään kaksi maalia vastustajan verkkoon ja lopulta peli loppui harmittavasti Karhufutiksen 3 - 2 voittoon.

Lauantaina aamupäivällä pelit jatkuivat alkulohkon viimeisessä ottelussa Euran palloa vastaan. Huima hallitsi ensimmäisellä puoliajan tapahtumia ja tauolle siirryttiin sinikeltaisten 1 - 0 johdolla. Toisella puoliajalla, kyseenalaisen rangaistuspotkun jälkeen, Eura tasoitti lukemiksi 1 - 1. Tämän jälkeen pelin hallinnan otti vastustaja, joka tyylitteli 4 - 1 voittoon Huimasta. Joukkue jäi alkulohkon kolmanneksi ja pelit jatkuvat sijoituksista 9 - 16.

Kun tarkastellaan lopullisia sijoituksia turnauksessa, oli alkulohko C, jossa Huimakin pelasi, kaikkein kovatasoisin. Tähän peilaten voimme olla tyytyväisiä peleihin.

Lauantaina sijoitusotteluissa ensimmäisenä vastaan tuli MaPS vihreä. Yyterin hiekkarantojen siintäessä jo silmissä väännettiin lämpimässä säässä 1 - 0 voitto ja edettiin 9 - 12 parhaan joukkoon.

Sunnuntaina vastaan asettui LeKi-futis. LeKi pääsi 2-1 johtoon pelissä, mutta kahdella komealla maalilla Huima siirtyi 3 - 2 johtoon. Viime hetkillä LeKi tasoitti ottelun ja edessä oli jännä rankkarikisa. Huiman kolme pelaajaa laittoivat tyylikkään varmasti pallot sisään. LeKin viimeisen pelaajan kohtalona oli ampua pallo maalin ohi ja pojat etenivät taistelemaan sijoista 9 - 10.

Turnauksen viimeisessä pelissä vastaan asettui NoPS musta. Alusta asti oli selvää, että vastustaja tuli kovin ottein peliin ja tuomarilinja oli valitettavasti turhankin salliva. NoPS meni parin minuutin pelin jälkeen kulmapotkusta johtoon. Tämän jälkeen Huima tasoitti pelin komean yksilösuorituksen päätteeksi. Peli oli tasaista vääntöä ja Huiman pelaajat uhrautuvasti taistelivat fyysistä joukkuetta vastaan liikuttaen palloa upeasti. NoPS pääsi toisella puoliajalla maalinedustahässäkän päätteeksi 2 - 1 johtoon. Viimeisten sekuntien vapari osui harmittavasti ylärimaan ja peli päättyi vastustajan voittoon.

Turnaus päättyi 10. sijaan. Kolme voittoa ja kolme tappiota oli hyvä saavutus kovatasoisessa turnauksessa.

Turnaukseen osallistuivat: Pyry Heinonen, Valtteri Kanniainen, Veikka Kokko, Eemil Suuronen, Aatos Manninen, Aaro Kankainen, Antti Ritvanen, Aaro Linja-Aho, Joen Hotakainen, Joona Kaarakainen, Konsta Kovanen, Kalle Hämäläinen, Luukas Jakonen, Simo Sihvo, Veli-Matti Ronkainen, Oskari Peuhkuri, Juuso Jakonen, Tuisku Kyrönviita ja Niko Visakivi. Joukkueen valmennuksesta vastasivat Antti Heinonen, Markus Hämäläinen ja Jani Hotakainen. Turnauksen yleisistä järjestelyistä vastasi Katja Konola-Manninen. Mukana oli myös vanhempia, jotka kannustivat kentän laidalla ja toimivat huoltojoukoissa korvaamattomalla tavalla.

Kaiken kaikkiaan PoriCup turnaus oli onnistunut ja hyvin järjestelty tänäkin vuonna. Koulumajoitus toimi moitteetta, ruoka oli monipuolista ja hyvää ja Porin nähtävyydet mahdollistivat sopivasti vapaa-ajan viettoa joukkueelle. Matka taittui linja-autolla, joka oli käytössämme koko turnauksen ajan.

Nyt kun ”kisastudio” on sulkeutunut, voi hyvillä mielin katsoa tulevaa. Ensi kesänä tavoitteenamme on matkana ensimmäistä kertaa maan rajojen yli joukkueena.