HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Huima Urho - FC Blackbird

Äänekoski, Keskuskenttä TN

​HuimaUrholle karu oppitunti Blackbirdin käsittelyssä.

Kokenut Blackbird näytti perjantai-iltana HuimaUrholle kovalla kädellä sen, miltä Kolmosen kärkipään vaatimustaso näyttää. Hyvin dominoivan esityksen jälkeen mustarastaat löivät taululle vastaansanomattomat lukemat 0-5.

Blackbird tuli otteluun todella kovalla höyryllä ja sai jo ensimmäisestä hyökkäyksestä pallon verkkoon. Tilanne oli kuitenkin paitsio ja kotijoukkue selvisi toistaiseksi säikähdyksellä. Tämän jälkeen kotijoukkuekin heräsi peliin mukaan ja sai hieman jalkoja liikkeelle. Blackbird puolusti erittäin fiksusti ja teki sinisten pelinavaamisesta hyvin hankalaa. Prässi ei ollut kovin aggressiivinen, mutta vieraat sulkivat keskialueelta käytännössä kaikki tilat pois eikä kotijoukkue löytänyt avaimia tämän blokin murtamiseen. Birdi hyökkäsi myös kovaa vastaan, ja teki 21 minuutilla avausmaalin, kun tehokas laituri Jere Tuomaranta murtautui vasemmalta ja upotti pallon etunurkkaan. Jakson edetessä kotijoukkue pääsi pikkuhiljaa paremmin etenemään kentällä ja sai aikaan muutaman erikoistilanteen ja laukauksen. Maaliin asti ei kuitenkaan päästy vaikka lähelläkin käytiin. Hieman ennen jakson loppua Birdi iski toistamiseen, kun riisto korkealla johti Peter Uzezi Imonioron puolittaiseen läpiajoon, eikä hän siitä erehtynyt.

Toisella jaksolla pelattiinkin sitten lähes yhtä päätä, eikä HuimaUrholla ollut enää käytännössä mitään jakoja. Pelinavaaminen oli vielä huomattavasti ensimmäistä hankalampaa. Birdi iski muutaman maalin lisää, mukaan lukien Tomi Petrescun kaksi kaappia suoraan kulmapotkusta. Vankalla Ykkösen kokemuksella varustettu Jarkko Heimonen sai myös upotettua yhden lukuisista maalipaikoistaan ja näin loppulukemat 0-5 olivat valmiina.

Tulos ja pelillinen esitys olivat HuimaUrholle valtavia pettymyksiä, mutta nyt viimeistään opittiin se, mitä uusi sarjataso todella vaatii. Työnteko jatkuu ja parannusta esitykseen lähdetään seuraavaksi hakemaan kahdella vierasreissulla, kun ensi viikolla Comets' Parkilla kohdataan Komeetat ja seuraavalla taas matkataan Keuruulle! Kylmästä kelistä huolimatta kentän laidalle löyti jälleen mukava määrä yleisöä, suuri kiitos siitä!